website techniek en vindbaarheidEen website moet werken, mooi zijn en iets opleveren. Iedere dag. Het wordt steeds belangrijker om de  instellingen van je website goed op orde te hebben om je vindbaarheid via Google en andere zoekmachines te vergroten. Dat komt omdat Google de gebruikerservaring als de laadtijd van de website, responsive design en beveiliging steeds meer laat meewegen in de ranking van de zoekresultaten.

Dit zijn de de instellingen van de website die in ieder geval in orde moeten zijn voor een goede vindbaarheid.

 1. De website moet indexeerbaar zijn
  Een goed gestructureerde website maakt het crawlen en indexeren van pagina’s door Google makkelijker.
 2. Laadtijd
  De snelheid waarmee je website laadt is één van de factoren in het Google-algoritme. Niet de allerbelangrijkste factor, maar wel een relevante factor.
 3. Responsive webdesign
  Simpel gezegd passen responsive websites zich aan aan het scherm waarmee een bezoeker de website bekijkt. Of dit nu een desktop monitor is, een tablet of een smartphone.
 4. Duplicate content
  Duplicate content of dubbele content is een veelvoorkomend SEO-probleem. Kortweg houdt het in dat dezelfde pagina onder twee verschillende URLs bereikbaar is
 5. Leesbare URL’s
  Een leesbare URL is zinvol voor bezoekers en voor zoekmachines. Laat de techniek ervoor zorgen dat er alleen betekenisvolle parameters in dynamische URL’s staan.
 6. Verhuizen en redirects
  Gaat je content naar een nieuwe website of wil je een artikel of websitetekst herschrijven onder een nieuwe url? Zorg dan voor een goede redirect. Daarmee vertel je tegen Google dat de content verplaatst is van het ene webadres naar het andere.
 7. Paginatitel en meta description
 8. Om goed gevonden te worden moeten bij website teksten in het content management systeem een relevante paginatitel en meta description worden ingevuld.
 9. BeveiligingscertificatenDe veiligheid op internet wordt belangrijker. Termen als ‘https’ en ‘SSL-certificaat’ vliegen ons om de oren. Een beveiligde site is te herkennen aan de groene HTTPS letters in de URL bovenin de browser. Voor webshops is, in verband met betalingsgegevens, een andere bescherming vereist.

Wil je weten of jouw website aan de technische eisen voldoet? Vul dan de quickscan in, we nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.